Események /Events 

                            Lepketánc könyvbemutató   2020. 08.23.


A bemutatóra a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont épületé-ben került sor.

A könyvet  Kemény András kiadó ismerteti. Ezt követően beszél-gettünk a mű születéséről, majd mindketten olvastunk egy-egy rövid részletet, hangulat teremtőnek és kedvcsinálónak.

A bemutatón  Péntek János Artisjus díjas klarinétművész előadásá-ban  három zeneművet is meghallgathattunk.

Köszönet illeti a Rendezvényközpontot, hogy helyet biztosított az egykori Lóvasút gyönyörűen felújított épületében könyvbemuta-tómnak.

Köszönöm mindenkinek, aki megjelent, hogy idejét könyvemre áldozta. Végül szeretném az Olvasó figyelmébe ajánlani az épületet. Érdemes jó időben kilátogatni és megcsodálni.


                                      Lepketánc Zoé könyve

      bemutatkozik szeptember 29-én 14 ó  a  Kemény Szalonban

Még nem tudtuk biztosan, de már a levegőben  "lógott",  hogy a vírus miatt korlátozásokat kell bevezetni. Néhány nappal a bevezetése előtt nagy örömünkre sikerült egy maszkos, de mégis élő bemutatót tartani  a Papirusz Book Kiadó Kemény Szalonjában. Jó hangulat és érdeklődés jellemezte.  Különösen most jó visszagondolni rá, amikor  ismét a távolságtartás, a maradj otthon az egyetlen lehetőség megúszni ezt a rettenetet.

                                         Lepketánc Zoé könyve     

könyvbemutató az Írók boltjában
2020. október 13-án 17 órakor

                                                                               sajnos a Covid miatt

                                     "csak" online, de jó hangulatban,

                                                                                  figyelem, mindjárt                                                      

                                                        kezdünk

                                      öt, négy, három, kettő, egy...                                                     

2019 december 31-én azt kívántuk,  hittük és vártuk, hogy egy szebb, boldogabb, eredményekben bővelkedő esztendő vár ránk. Ám a 2020-as esztendő mindenkit meglepett. Elszabadult egy láthatatlan ellenség, egy vírus, valami, amiről nem tudunk semmit, vagy alig valamit, ami talán igaz, de hinni akarjuk, hogy minél gyorsabban megszabadulhassunk ettől a rémülettől. Mert félünk és még összejönni se lehet, hogy legalább együtt könnyebb legyen. 

Tavasszal elmaradt a könyvünnep, aztán a könyvhét. Megtartjuk szeptemberben, biztattuk magunkat. Aztán el-maradt szeptemberben is, mert a Covid-19 nem tűnt el. Akkor megtartjuk a könyvbemutatókat online..... és 2020.10.13-án  17 órakor zárt ajtók mögött megkezdődött első könyvem bemutatója. A kiadóm, Kemény András és én ültünk az asztalnál, szemben a kamerával.  Én a könyvek, a hely mágikus hatása miatt meghatódottan, András sokkal rutinosabban. Ő kérdezett és válaszoltam. És mintha minden könyv egy-egy arc lenne, hirtelen megtelt élettel a galéria. A Lepke pedig valóban táncra kelhetett, hiszen a könyvbemutatóról készült videó néhány nap alatt 2.8 E nézettséget ért el. 

Vírus szülte megoldás. A vírus elvette a személyes találkozás élményét, Az Írók Boltja pedig felhasználva a technika adta lehetőséget, megteremtette, hogy az írók és kiadók  bemutathassák könyveiket az Olvasóknak.

Köszönet érte, mint ahogy köszönet a kirakat látványáért, mely Szabó Líviát dicséri.

                                                                                                                                  a fényképeket Hatos Niki készítette


Már csak néhány hét és véget ér a 2020-s esztendő!  Ám előtte, novemberben, megjelenik a Zoé könyve folytatása,  "Lepketánc 2 Múltban vagy jövőben" címmel és "A Varjú ikrek története"  Hogyan fognak bemutatkozni? Az már biztos, hogy a járvány miatt maradnak, sőt egyre szigorúbbá válnak a korlátozások.  Ezért, ha mód van rá, ismét online találkozással jelentkezünk. Rutinosan mondom tehát, hogy ismét online.

De én ott vagyok a könyvek minden sorában.
Aki olvassa, találkozhat velem "személyesen" is. 

Szeretettel:

Illés Krisztina